O gradina ecologica incepeti sa o realizati prin imbunatatire insusirilor solul. Gradinarii trebuie sa adauge materie organica in sol, in mod regulat, in scopul de a mentine o fertilitate ridicata. De fapt, compostul este esential pentru sanatatea si bunastarea plantelor cultivate ecologic. Solul ideal are o culoare inchisa, miros placut si este plin de rame.
Poate cea mai buna modalitate de a te apara impotriva insectelor este sa faci o gradina ispititoare pentru insectele folositoare precum buburuzele, pasarile, broastele, si soparlele. Puteti realiza acest lucru prin pastrarea unei surse de apa in gradina in apropiere de culturilor agricole. Alte idei sunt capcanele, barierele, si gulerele lipicioase. Exista unele articole de uz casnic, care sunt utilizate impotriva insectelor daunatoare precum sapunurile, usturoiul sau ardei iute.
Pentru a evita bolile plantelor in gradina, alegeti soiuri rezistente la boli si la conditiile excesive de mediu. Multe boli se raspandesc din cauza umiditati ridicate si a proastei circulatii a aerului. Ceaiurile din coada calului, musetel si urzica combat o serie de boli care apar in culturile ecologice.
Buruienile pot sa va creeze mult necazuri in gradina ecologica. Mulciul organic poate actiona ca o bariera impotriva buruienilor, dar pentru mai o mai buna protectie asezi inainte un strat de ziare sau de carton. Exista, de asemenea, formele clasice de combatere care nu da gres. Este vorba de plivit si de prasit. Trei prasile manuale rezolva problema din gradina pe un intreg ciclu de productie.
Gradinaritul ecologic poate sa va ia un pic mai mult timp pentru a o ingrijii regulat dar cu siguranta merita.
Sursa: www.agriculturae.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu